BejelentésSamurai Honbu Dójó
A helyes életmód ismeretének központja
Kedves Érdeklődő! Engedje meg, hogy röviden bemutassuk klubunk tevékenységét, mely elsősorban a karate egyetemes tudásanyagán keresztül szeretne hasznos segítséget nyújtani fiatalnak és idősebbnek, fiúknak és lányoknak, férfiaknak és hölgyeknek, egyszóval mindenkinek egy hasznosabb, egészségesebb, boldogabb élethez. A Samurai Karate Kai 1983-ban alakult meg. Először még gmk-ként, később sportegyesületként, jelenleg betéti társaság formájában, a Magyar Kyokushin Karate Szövetség égisze alatt működik és ily módon tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek is.


                     >


A klubunk alapítója és vezető mestere Adámy István 8. dan Hanshi, nemzetközi szaktekintély, egyben az IBK (International Budo Kai nemzetközi szervezet) technikai igazgatója is. Hanshi Adámy és a klub az elmúlt 30 év alatt a legtöbb kiváló klubvezetőt, elismert és aktív karate mestert, tornagyőztest, de ezen ambíciók híján is számtalan elégedett karatekát nevelt hazánknak. A szamuráj - a legendás japán harcos - álhatatossága, hűsége, fegyelmezettsége, bátorsága, tökéletes harctechnikai ismeretei, becsületessége, lojalitása (ez a Bushidó) közismert és tiszteletet követelő. Ezt a szellemet, szellemiséget őrizzük és adjuk át a Kyokushin Karate iránt érdeklődőknek. Klubunk alapvetően nem versenycentrikus, mi az igazi BUDÓ karatét tanítjuk. Aki azonban szeretné megméretni magát versenyeken, azt segítjük speciális felkészülésében, de nem kötelezünk erre senkit. Mi értékes és hasznos utat mutatunk az élet könnyebb meg- és túléléséhez, mely úton szigorú alapelvek szerint haladunk. Az egyik legfontosabb iránymutató elvünk pedig a következő: "Maximálisan tiszteljük és elfogadjuk az egyén szabad akaratát és döntését, abban senkire nem gyakorlunk semmilyen nyomást. Ezáltal felnőtt emberként kezeljük tanítványainkat, partnereinket, így segítve őket, hogy döntéseik következményeiért vállalják a felelősséget." A Dójónk ajtaja mindig minden tisztességes ember előtt nyitva áll (kortól, nemtől, bőrszíntől, vallási, politikai hovatartozástól és képességektől függetlenül), ahol folyamatosan szeretettel várjuk a jelentkezőket, érdeklődőket, régi és új karatekákat. Sokan keveset tudva a karatéról, illetve hiányos ismereteik okán azt brutális, egymást verő emberek sportjaként tartják számon. A karate azonban nem ez és nem ilyen, ellenben messze több mint sport, vagy verseny, egy komplex ön- és életmód ismeret, mely nagy segítséget adhat minden ember számára, hogyan éljen helyesen, céltudatosan, egészségesen, harmónikusan.


                     


Mit is jelenthet ma számunkra egy helyes, tudatos, valódi ismereteken alapuló életmód? Ez egy nagyon komplex fogalomkör, ami rengeteg és szerteágazó ismeretet feltételez, s íly módon kiterjed a megfelelő pihenésre, az alvásra, a napi táplálkozásra, a munkához, a családhoz, az emberekhez, a környezethez való harmónikus kapcsolat kialakítására, a helyes gondolkodás és döntéshozás mechanizmusára, a szabadidő értelmes eltöltésére, a test és szellem edzésére, fejlesztésére, betegségek felismerésére és a helyes gyógymódok kiválasztására, a minket és az univerzumot alkotó energiák, azaz önmagunk és környezetünk megismerésére. A karate, mint harcművészet segítséget nyújt egy új-régi - nem csupán materiális alapokon nyugvó -, de spirituális látás- és gondolkodásmód kialakításában is. A Samurai Karate és Életmód Centrum ezekben a kérdésekben nagy segítségére lehet, ha Önnek ezek a dolgok fontosak és szívesen tenne is értük valamit.


Csatlakozni bármikor lehet hozzánk, csak egy "DÖNTÉS" kérdése! Miért is hagyná ki? Próbálja meg Ön is! Legyen egy jó csapat tagja!HONBU DÓJÓ
BUDAPEST, XI. ker. ŐRMEZŐ, CSÁRDA u. 12.


+36-1-310-0356, +36-70-313-4485
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!